Bloggtips

Efter att ha gjort reklam för mig själv i förra inlägget vill jag passa på att slå ett slag för en blogg som jag verkligen gillar.

Lisas fredagsfunderingar hålls av en kollega till mig i Stockholm och är en historieblogg förunderligt fri från traditionell fyrkantig historieskrivning med årtal och gubbar. Eftersom Lisa hyser något slags halvbarockt intresse för Kina, Japan och sydostasien är det för en gångs skull inte europeiska händelser och företeelser som är alltings mått. Det är mycket uppfriskande. Om historia hade sett ut sådär i skolans läroböcker hade det kanske inte tagit mig femton år att fatta att jag var intresserad av det förflutna. Läs den när ni tröttnat på mina inlägg om män, gamla flottor och Östersjöns grå instängda vatten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s