Mot Karlskrona

Efter ett par veckor av idogt läsande och en mycket ledig och mycket solig påsk styr jag nu kosan söderut en sväng för att äntligen, för första gången, stifta bekantskap med Karlskrona. Det känns ju lite egendomligt att jag inte varit där, mitt avhandlingsämne till trots och det pirrar lite. Namn som Trossö, Drottningskär, Stumholmen – klingar välbekant från ett 300 år gammalt källmaterial men jag har ju aldrig sett platserna i verkligheten. Torsdag kväll håller jag en öppen föreläsning om livet ombord i stormaktstidens flotta på Marinmuseum.

För att göra mer reklam för mig själv:  från och med måndag så gästbloggar jag också i Vetenskapsrådets nättidning Curie. Där kommer jag hålla mig i skinnet och inte uttrycka några olämpliga åsikter om vare sig den pågående ombyggnationen av min arbetsplats eller akademin. Där kommer en samlad, seriös och behärskad doktorand istället formulera idel klokheter om vetenskapen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s