Konsten att ta över världen…

Är just nu så fruktansvärt peppad! I morgon kommer det hit en hel drös doktorander för att prata om tidigmodern historia. Vi som sitter där isolerade bakom våra dammiga travar från arkivets nedersta plan ska nu äntligen få träffas! Det kommer att bli så fantastiskt bra. Nästan som en revolution. Vi som sitter med ett källmaterial som tar tio gånger längre tid att arbeta sig igenom än de som sitter med modernt material! Vi som måste åka land och rike runt mellan olika arkiv. Vi som mödosamt måste leta efter varje liten pusselbit till den värld vi skriver om. Vi som tillbringar långa stunder med att bara försöka förstå vad de egentligen menar, de där människorna som ibland använder samma språk som vi men som lever i en så främmande tillvaro. Vi som för tillfället är en krympande minoritet på landets universitet. Framtiden ser inte bättre ut när historien i gymnasieskolans kursplan börjar först efter franska revolutionen, institutionerna inte har råd att undervisa i arkivkunskap och studenterna skyr handskriftstydning. Men det ska vi ändra på. I morgon tar vi över världen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s