En vanlig dag på jobbet

Eftersom det på institutionen cirkulerar en slags missuppfattning om att jag alltid arbetar som en skållad iller på jobbet känner jag ett behov att att klargöra saker och ting. Och vad är då bättre än ett empiriskt exempel? Detta var min måndag:

9.00 Kommer till jobbet. Ännu tröttare än vanligt eftersom klockan var omställd till sommartid. Varför plågar man människor på det viset? Varför kan inte klockan få vara som hon är, hela året?

9.02 Går till pentryt. Gör kaffe.

9.20 Medan kaffebryggaren puttrar slår jag på datorn. Kollar Facebook. Går sedan tillbaka till pentryt.

9.30 Häller upp kaffet. Fikar. Fastnar i en diskussion om sanningsbegreppet. Fredagens seminarium fortsätter att sprida ångest och förvirring bland institutionens doktorander.

10.30 Tillbaka på kontoret. Kollar facebook.

10.40 Börjar halvhjärtat excerpera lite grann. När jag kommer till en sida med uppställda räkenskaper ger jag genast upp. Kollar facebook.

11.20 Lunch

12.40 Tillbaka på kontoret. Fortsätter excerpera. Irriterar mig dock hela tiden på: 1.) att armstöden på stolen är i vägen. Jag ägnar en stund åt att försöka ta loss dem, men misslyckas. 2) Att mina högtalare flippat ur och bara brölar entonigt. Kryper omkring under bordet och drar i sladdar men ingenting händer. Inser att jag nog kommer tvingas kalla in superhjälten Fredrik. 3. Att jag borde klippt naglarna i morse. Jag hatar skriva på tangentbord med för långa naglar. Det stör hela rytmen. Jag hamnar fel på tangenterna hela tiden. En skada från pianospelandet. Håller hela tiden på att ge upp bara därför.

13.15 Ger upp. Kollar facebook

13.35 Börjar skriva detta blogginlägg.

13.45 Fortsätter excerpera. Ger upp igen. Kollar facebook.

14.35 Helena kommer förbi och upplyser mig vänligt om att armstöden på stolen har små knappar som man kan justera höjden med. Man behöver alltså inte göra våld på stolen.

15.00 Möte med min mentorsstudent.

16.00 Äter en banan. Kommer plötsligt ihåg att besvara ett mejl som jag trodde att jag besvarat förra veckan men inte gjort.

16.05 Försöker om igen excerpera.

17.00 För sista gången under dagen ger jag upp. Förutom att excerpera har jag också hunnit kolla facebook, hittat den här sjukt inspirerande broderibloggen och skickat ut min lilla ritning över Flottans organisation i ett öppningsbart filformat till alla inför fredagens seminarium. Packar ihop för att gå hem och övertygar mig själv om att jag kompar ut tid från de tre veckornas senaste ständiga övertidsarbete! Effektiv (nåja) arbetstid: 4 timmar och 40 minuter.

 

En doktorand fjärran från att vara en skållad iller!

2 tankar om “En vanlig dag på jobbet

  1. Varsågod. Jag broderar lite grann som avkoppling, men när man ser dina broderier blir man ju alldeles tokig (och imponerad). Så otroligt vackra broderier. När jag kom hem från jobbet var jag tvungen att genast rota rätt på nål, garn och väv. Jag kommer fortsätta följa din blogg i fortsättningen!
    Allt gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s