Eftertankar

Oh God! Varför började jag någonsin med idéen att sortera fallen från mina fyra amiralitetsrättsvolymer i Excel? De två första volymerna skrevs in ordentligt och noga medan jag ändå arbetade mig igenom fallen och renskrev alltsammans men med de två sista har jag tvingats sitta och klicka runt i mina fotograferade källor, namnge alla fall (med nummer), skriva in datum, inblandade och brottskategori. Nu har jag hunnit till sista volymen, 1703 års rättsprotokoll. Det är brinnande krig och amiralitetsrätten ägnar sig till största delen åt… folk som somnar på sina poster. Jag är på fall nummer 174 och har minst lika många kvar, fast jag suttit i två dagar. Det finns snart fler som kommer att somna på sin post, det är ett som är säkert…

(Just innan jag ska gå hem är det någon på övervåningen som slagit sig ned vid det gamla ostämda pianot och börjat klinka lite. Den personen borde sitta där jämt.)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s