Vad gör en doktorand som slutskriver en avhandling?

Det har hänt så mycket intressant som jag velat skriva om den här hösten. Debatter att kommentera, historisk forskning som känts angelägen och duktiga människor som fått pris. Jag har läst bra böcker – och en och annan dålig – och tänkt, grubblat och klurat på en uppsjö olika saker. Men tyvärr. Min hjärna kan tydligen bara hantera en enda sak just nu och det är AVHANDLINGEN. Jag föreställer mig att en doktorand som slutskriver sin avhandling är ungefär det mest osällskapliga, oinspirerande, självupptagna och odrägligaste sällskap man kan skaffa sig. En enda sak klarar jag av att hålla i huvudet förutom avhandlingstexten och det är att kontrollera att antalet värmeljus hemma inte sjunker under en viss kritisk gräns. I övrigt har jag den senaste tiden gjort sådant som att ställa in odiskad disk i kylen och försökt koka havregrynsgröt på enbart vatten. Jag återkommer till världen efter jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s