Ögonblicksbild en torsdag sent i oktober

Kontoret halvfyra. Från filosoferna i rummet intill sipprar in lösryckta fragment från en pågående diskussion: ”det är inte dåligt att vara död. Det är inte dåligt att dö.” Jag har ingen aning om vad som menas.

Själv är jag upptagen med att skriva om maktens mikrofysik, som Foucault kallar disciplineringen av kroppen. Vad betyder det att avvika från sin vaktpost? Hur många steg ifrån sin anvisade plats måste man ta för att riskera att anklagas och straffas i rätten? Och hur argumenterade man sig fri? Sådana saker.

I morgon är det disputation. Det är alltid lite extra festligt. Den här gången handlar avhandlingen om skilsmässor i Sverige mellan 1916-1975. Lyssna på en intervju med avhandlingsförfattaren själv, Glenn Sandström, kan man göra här.

 

2 tankar om “Ögonblicksbild en torsdag sent i oktober

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s