Leaving London

För några månader var den här staden min. Omöjligt och överväldigande till en början men till sist blev staden en vän. Jag som inte ens tycker om stora städer. Nå, den här stora staden tycker jag om. Och den här stora staden kommer jag att sakna i morgon när tåget rullar ut från Eustons station.

Fem månader behöver inte vara något märkvärdig alls. Men de kan också vara som ett helt liv. Vad kommer att hända när det livet möter det gamla där hemma? Kommer omställningen tillbaka gå snabbt eller långsamt? Kommer jag sakna saker jag inte väntade mig att sakna? Kommer hemmavardagen kännas tråkig och grå eller kommer den glittra och blänka? Kommer minnet av London snabbt lämna min kropp och förpassas till dimmig glömska eller kommer det leva kvar, vara rikt och levande?

Jag har ingen aning. Det kommer att vara pirrigt att komma hem.

Men först konferens i Glasgow. Ett gäng marinhistoriker som träffas och pratar om sina favoritämnen: båtar och båtfolk. Jag är mycket förväntansfull!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s