Doktorand – troll: 1-0

”Du skriver som en kratta ”- trollet: Så du tror du håller på att bli färdig med texten?

Doktoranden: Ja, nu har jag bara fotnoterna kvar.

”Du skriver som en kratta ”- trollet: Men den där tabellen då? Hallå, hur tillförlitliga är de där siffrorna egentligen?Du VET ju att du försummat räkna om dem i proportion till antalet folk, eller hur?

Doktoranden: Jag har bara fotnoterna kvar.

”Du skriver som en kratta ”- trollet: Och det där begreppet prestige har du ju inte förklarat ordentligt för du har ju INTE LÄST det du borde ha läst så att du kan förklara det. Varför har du inte gjort det?

Doktoranden: Jag har bara fotnoterna kvar.

”Du skriver som en kratta ”- trollet: För övrigt är den där diskussionen om heder och ära på en sådan menlös abstrakt nivå att den inte säger någonting.

Doktoranden: Fotnoterna. Bara fotnoterna kvar.

”Du skriver som en kratta ”- trollet: Och när du skriver om ståndssamhället (suckar) adel, präster, borgare och bönder: HAR VI HÖRT DET FÖRUT?

Doktoranden: FOTNOTERNA! Jag säger fotnoterna, fotnoterna, fotnoterna!

”Du skriver som en kratta ”- trollet: Ja, fotnoterna ja. Herregud, vet du överhuvudtaget hur man gör sådana? Du notar som en kratta.

Doktoranden: Det är möjligt. ( Halar fram en revolver ur skrivbordslådan, siktar och skjuter. Trollet faller död ner) Men jag skjuter bra. Och jag har fotnoterna kvar.

3 tankar om “Doktorand – troll: 1-0

  1. Jag är till skillnad från trollet mycket imponerad av doktoranden som bara har fotnoterna kvar. Du har alltså lyckats bli av med dispositionsspöket. Kvävdes det i er lilla problemlåda?

    • Ja. Jag har länge tvivlat på problemlådans kraft men inte nu längre. Plötsligt en dag så var det löst. Lätt som ingenting. I fortsättningen ska jag skriva ner alla mina problem och lägga dem i lådan. Vem vet, lådan kanske till och med kan vara flytthjälp?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s