Allt flyter (ihop)

Vad gör egentligen en doktorand? Ja, inte skriver på sin blogg i alla fall. Men veckan har varit alldeles full av annat. Som hur min disposition ska se ut. Just nu har avhandlingen tre delar.

1. Status och prestige

2. Makt, auktoritet och disciplin

3. Identitet och kollektiv

På pappret ser det så enkelt och bra ut, men varje gång jag ska sätta mig ned och skriva är det som om jag får en gröt i huvudet istället för en hjärna. Allt flyter ihop. Och så ska jag ska lägga fram ett avsnitt om status och prestige den 1 april på seminariet. Det inbjuder ju till… ja, en massa saker. Särskilt om man är lite småless på den så oändligt seriösa, självmedvetna, gubbregerade akademiska världen. Vore det inte lite roligt om alla på seminariet tvingades ha clownnäsor till exempel? Sådant går jag runt och fantiserar kring, vilket kanske är ett slags varningstecken. På galenskap, på leda, på uppdämd frustration. Eller så är det bara det faktum att jag börjat med teater igen och att de bägge världarna: en värld där man säger ja och bejakar det som sker och en värld där man säger nej under täckmantel av kritisk granskning, i mitt huvud flyter ihop.

Och så väntar jag på besked. Kom igen Götheborg! Det är klart du ska segla!

En tanke på “Allt flyter (ihop)

  1. Pingback: Lost in vab « Varje vinglig vardag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s