Tröstlös torsdag

Hur länge kan man driva ett skuldfodringsfall år 1692 egentligen? Ja, i 6 månader och nio dagar på upp mot 20 handskrivna sidor utspridda i hela volymen så att man får tillbringa timmar med att klicka sig fram och tillbaka mellan (de mödosamt) avfotograferade sidorna. Under dessa 6 månader hinner svaranden kapten Wilhelm von Hoppen byta namn till kapten Lejonstråle, timmermannen Schults hustru Elisabeth överta kärandeposititionen och den döda volontären Erik Andersson Södermans alla löneutbetalningar granskas framlänges och baklänges. Allt mynnar ut i ingenting. Och vilken nytta hade jag av fallet? Också ingenting. Forskning när den är som bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s