Just nu…

… älskar jag att det står Ostindiefararen Götheborg i min kalender. Det får mig att känna mig cool och häftig på något vis. Jag är inte bara en gammal dammig doktorand på ett kontor som luktar av krigsarkivets trehundraåriga volymer (som gör de vita arkivhandskarna alldeles grå om fingertopparna) utan en doktorand som ska klättra i högsta masten.

… förundras jag över att det går att göra en film om en man som är förvandlad till en gris och flyger stridsflygplan över det tidiga 1900-talets Medelhav utan att det på något sätt känns osannolikt. Men Hayao Miyazaki kan.

… hoppas jag att min rumskollega har rätt när hon menar att vi nu har tagit kontrollen över vår doktorandtillvaro. För att illustrera detta gav hon mig en fin bild av en muskulös Arnold Schwarzenegger på en vit häst. Jag är Arnold och hästen är avhandlingsarbetet. Såhär:

Full kontroll och total coolhet! Vilken symbol för hösten!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s