Kultursnobberi…

… är det möjligen om man gnäller på DN kultur, men jag gör det i alla fall. Det som en gång var behållningen med hela tidningen har nu blivit en fjompig, trist liten sak, lika omfångsrik som ett reklamblad från stormarknaden. Jag funderar på om orsaken är att det är semester eller om det möjligen har betydelse att DN i våras sparkade halva sin kulturredaktion. Jag hoppas på det förstnämnda, men jag kan inte minnas att förra sommaren var så här eländig. För att göra ont värre så upptas en hel sida varje dag av den oförlåtligt usla sommardeckaren ”Paganinikontraktet”. Jag vet att Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril anses som goda deckarförfattare. Jag kan bara inte fatta varför. Det är ond, bråd, bestalisk död och folk som ryser, rycker på axlarna och mumlar ”ohyggligt” på löpande band. För att inte tala om sådant som stora glansiga ögon, eller att dialogens enda funktion tycks vara att pressa fram så mycket tradig information som möjligt. Snälla DN, jag står inte ut längre!

För övrigt undrar jag varför det inte går en enda buss till Sävar en lördag morgon, till exempel en i lagom tid för att man ska hinna med bussen från Sävar till Norrfjärden så att man i sin tur kan ta niofärjan till Holmön.

Klassiskt semestergnäll. Som tur är börjar jag jobba igen på måndag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s