Sommareufori

Oj, vad det har hänt saker den här veckan. Jag har fått tag i andra säsongen av BBC:s Torchwood. Jag har fått en fin lärobok i svenska skickad till mig och blivit stolt över en begåvad vän.

Jag har haft mittseminarium och fått så mycket förslag och tankar att min hjärna vid ett par ögonblick i går eftermiddag var nära fullständigt härdsmälta. Jag  har haft ett postseminarium tillsammans med vänner som uppenbarligen vet vad jag behöver.

Jag har brutit mot mitt eget klädköparförbud och skaffat ny sommarklänning. Men jag höll ut i nästan tre månader och har för avsikt att hålla ut i tre till med undantag för detta återfall.

Men bäst av allt: det är sommar. Träden är utslagna. Folk är utomhus. Solen lyser och vindarna är ljumma. Äntligen! Akademiskan har inget ord för hur det känns när man låter sig översköljas av den första, ljuvliga sommardagen men svenskan har: sommareufori.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s