Nedräkning (igen)

Jag vet att jag redan använt rubriken, men vad ska man göra? Det är faktiskt väldigt mycket nedräkning just nu. Här ovan syns till exempel världens vackraste rigg. Och om en vecka är den min! Nåja, min och min. Men jag får ta i den, klättra i den och prova att leva lite med den. Ibland frågar folk varifrån mitt intresse för gamla skepp egentligen kommer ifrån. Jag har inget riktigt bra svar på den frågan, men jag minns att jag gärna lekte skepp och skeppsliv hemma hos min farmor och farfar som liten. Och att jag länge trodde att min farfar var en äkta sjökapten. Annars tror jag att det är för att båtar, och då särskilt segelbåtar i trä, är så sinnliga. I samspelet med vatten och vind, i ljud och lukter och i den dubbla känslan av frihet och instängdhet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s